Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Nonstop Mix Radia Kroměříž

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE VALAŠSKO / Tipy 30. 9. - 6. 10. 2024

30.09.2024

Na jaké akce se můžete těšit v říjnu v regionu Valašsko

Vsetínský jazzový festival
Nenechte si ujít jubilejní 30. ročník oblíbeného Vsetínského jazzového festivalu. V sobotu 12. října od 18:30 nabídne ve velkém sále Domu kultury Vsetín koncerty Tonyi Graves s Big Bandem Gustava Broma, americký Skip Wilkins Quartet, Mátyáse Svéda s Báder Elemér Triem z Maďarska, a chybět nebudou ani domácí umělci v zastoupení formace Jazzhec & vocal. Přijďte si užít výběr špičkových jazzových umělců, který osloví jak milovníky klasického jazzu, tak i ty, kdo mají rádi hudbu s přesahy do jiných žánrů. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji na webu nebo na pokladně kina Vatra.

Více informací na webu ZDE.

Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex
Přijďte si prohlédnout ovoce, zeleninu, obiloviny a další plodiny pěstované v minulosti nejen na Valašsku na výstavu Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex. Od 12. do 20. října ji můžete navštívit v Janíkově stodole, která stojí v areálu Dřevěného městečka Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Výstava bude otevřena v návštěvní době muzea od 9 do 16 hodin, mimo pondělí 14. října. Vystavené vzorky plodin starých odrůd a další zajímavosti můžete přímo na místě srovnat s odrůdami současnými.

Více informací na webu ZDE.

Výstava MADE IN VALMEZ
Vyrazte na výstavu MADE IN VALMEZ, která se koná v Muzejním a galerijním centru na zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí. Na výstavě se potkávají dvě pro město významná výročí: 100 let od spojení Meziříčí se sousedním Krásnem, tedy vznik Valašského Meziříčí tak, jak ho známe dnes, a 150 let od vzniku Střední průmyslové školy stavební, ze které vyšla řada významných malířů, sochařů, ale především architektů. Uvidíte historické fotografie, výstavu prací absolventů, žáků základních i mateřských škol, průřez historií i výhled do budoucnosti Valašského Meziříčí. Výstavu můžete navštívit do 27. října.

Více informací na webu ZDE.

 

Zdroj: Destinační společnost Valašsko s podporou Zlínského kraje.

  

 

Související fotografie