Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Nonstop Mix Radia Kroměříž

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE ZLÍNSKO A LUHAČOVICKO / Tipy 20. - 26. 11. 2023

20.11.2023

S novým týdnem příchází také zbrusu nové tipy na to, kam vyrazit v rámci našeho kraje. Tentokrát přinášíme novinky z regionu Zlínsko a Luhačovicko!

Za čerty do Valašských Klobouk, na jarmarky do Zlína i Luhačovic
 
Jestli jste ještě nikdy nebyli na valašském mikulášském jarmeku, zapište si do kalendáře sobotu 2. prosince. Valašské Klobouky v ten den zaplní nejenom stánky s voňavým punčem, ručně vyřezávanými ozdobami, valašskými papučemi a desítkami dobrot, ale také praví valašští čerti v ovčích kůžích, maskách z vlny i dřeva, kteří umí pěkně postrašit. Atmosféra je neuvěřitelná a rozhodně ji musíte aspoň jedenkrát zažít. 

Krásnou předvánoční atmosféru budou místa ale taky adventní trhy ve Zlíně, které začínají od 2. prosince. U Obchodního domu i letos vyroste krásně osvětlené vánoční kolo, ze kterého je skvělý výhled na celé město zářící vánočními světýlky. A jestli máte radši malé jarmarky, zastavte se 9. prosince ve Vizovicích a Uherském Brodě nebo 15. prosince v lázeňských Luhačovicích. Všechny trhy a vánoční akce najdete na webu Zlinsko-Luhacovicko.cz.


Do Uherského Brodu za židovskými památkami a na kafíčko 

Už jste někdy byli v Uherském Brodě? Jestli ne, tak vřele doporučujeme sednout na vlak a vyrazit sem. Hned od nádraží vede pohodlně lávka až do centra města, cestou potkáte planetární stezku, na které můžete obdivovat velikost planet sluneční soustavy, a která vás zavede až do úžasného digitálního planetária.Uherský Brod je ale také výjimečný tím, že na jeho území najdete hned tři orloje nebo muzeum rodáka Jana Amose Komenského. Na procházce městem můžete prozkoumat také židovské památky, včetně Nového židovského hřbitova, který tu je už od roku 1886. A hlavně doporučujeme zastavit se v některé z kaváren nebo v místní pražírně na něco dobrého. Uherský Brod má teď na podzim skvělou atmosféru, tak ji zajeďte prozkoumat. Kudy kam za židovskými památkami do Brodu hledejte na webu Zlínsko a Luhačovicko

Předvánoční poutě krajinou

Zlínsko a Luhačovicko skrývá spoustu míst, na kterých nepotkáte velké davy. Jestli před Vánocemi hledáte trochu zklidnění a chcete vypadnout z města do přírody, doporučujeme projít se k některému z poutních míst, která mají zvláště před Vánocemi kouzelnou atmosféru. Jednou z nejkrásnějších procházek je cesta z Luhačovic na Malenisko k poutnímu kostelíčku Panny Marie Sněžné. Cesta začíná buď přímo v Luhačovicích nebo ve vesničce Podhradí, kousek od Luhačovické přehrady. Cestou uvidíte zříceninu hradu Starý Světlov, starou křížovou cestu v lese nad kostelem a samotný kostel, který má neuvěřitelně starosvětskou atmosféru. Zajímají vás další poutní místa v krajině? Najdete je na webu Zlinsko-Luhacovicko.cz.

Zdroj: Destinační společnost Zlínsko a Luhačovicko s podporou Zlínského kraje.
  

 

Související fotografie