Radio Kroměříž můžete poslouchat na frekvencích Kroměřížsko 103.3 FM, Uherské Hradiště 88.2 FM
Poslouchejte živě Rádio kroměříž

Právě posloucháte: Nonstop Mix Radia Kroměříž

Výběr přehrávače

JSME TU PRO VÁS

+420 577 477 123

VZKAZ DO STUDIA



Kulturní servis - Kroměřížsko.info

Pracovní servis

Psí domov

NAŠI PARTNEŘI

OBJEVUJTE SLOVÁCKO / Tipy 9. - 15. 10. 2023

11.10.2023

Co můžete zažít na Slovácku v říjnu? Mrkněte na nejnovější tipy, inspirujte se a vyrazte!

VÝLETY PO SLOVÁCKU
Hledáte inspiraci pro své výlety? Navštivte web Slovácka a klikněte na sekci Výlety. Nabízíme zde návštěvníkovi webu několik tipů, kam se vydat ve volném čase, přičemž výběr lze zúžit volbou ročního období či možností dopravy. Aktuálně se na webu nachází již více než 50 tipů na výlety po celém Slovácku a další budou ještě přibývat. Ke každému výletu náleží popis trasy, délka, náročnost, mapa, ilustrační fotografie, případně tipy na možnosti občerstvení či zajímavosti na trase. Vybírat můžete například z procházek přírodou, ať už jsou to zajímavá místa v Chřibech či Bílých Karpatech. Některé procházky Vás zavedou zase do muzeí a expozic na Slovácku. Dozvíte se taky, kam se dostanete hromadnou dopravou, což může ušetřit jednak peníze, ale také životní prostředí, zejména v chráněných lokalitách. Navštivte sekci Výlety na webu a vydejte se poznávat Slovácko. 

VINAŘI JSOU TU PRO VÁS I V ŘÍJNU
Víno a vinařství je neutuchající fenomén, který ke Slovácku neodmyslitelně patří. Během letní sezóny si návštěvníci Slovácka navykli na službu otevřených sklepů, kdy je možné ochutnat slovácké víno přímo u vinaře ve sklepě, na zahradě či vinotéce. S koncem léta však tato služba neskončila! Vydejte se k vinařovi i teď v říjnu. Možnost máte v Uherském Hradišti, kde se do otevřených sklepů letos poprvé zapojilo celkem 5 vinařů a mají otevřeno vždy v pátek a sobotu. Aktuální rozpis najdete vždy na webu Městského informačního centra Uherské Hradiště www.uherske-hradiste.cz, ale prozradíme už teď, že nadcházející dva víkendy, kdy bude možné Hradišťské otevřené sklepy navštívit naposledy, bude mít otevřeno Vinný sklep U Lisu, který leží ve Vinohradské ulici v městské části Mařatice, nebo Moja vinotéka přímo v centru města, kde můžete ochutnat vína od desítek lokálních vinařů. 

LÍTÁME V TOM SPOLU!
Spojte své výletování na Slovácku s nezapomenutelným zážitkem! BalonCentrum Břestek se nachází v malé obci Břestek na úpatí Chřibů. Vydejte se na svou cestu za splněným snem – vzhůru do oblak! Při letu se vám naskytne úžasný výhled na pohoří Chřiby i vzdálené okolí. Nemějte strach, profesionální personál vás na vše připraví a vše vysvětlí. Pokud hledáte místo pro zážitkovou dovolenou, BalonCentrum Břestek nabízí i komfortní ubytování a restauraci. Obec Břestek je výborným výchozím bodem pro návštěvu okolních turistických cílů, jako je hrad Buchlov, zámek Buchlovice, poutní místo Velehrad, zřícenina hradu Cimburk a další. A pokud se na let zatím necítíte, přijďte se nejdříve jen podívat, nejlépe s dětmi na starty balonů. Naplánujte si výlet na Břestek třeba na kole a možná na vás dýchne touha po adrenalinu. BalonCentrum Břestek – místo pro vaše zážitky.

 

POBYTY A ZÁŽITKY NA SLOVÁCKU
Udělejte si radost a vyrazte na jednodenní výlet, dvoudenní pobyt nebo třeba prodloužený víkend na Slovácku. Tento region má co nabídnout i mimo hlavní sezónu, ba naopak možná si Slovácko vychutnáte o to více právě nyní, bez davů turistů či velkých veder. Pokud nevíte, kde začít, doporučujeme mrknout na web Slovácka a prozkoumat sekci Pobyty a zážitky. Už nyní můžete vybírat ze čtyř desítek pobytových balíčků či zážitků. Poptávku lze odeslat přímo z webu nebo kontaktujte ubytovatele napřímo a domluvte se na pobytu dle svých představ. A co vás na Slovácku čeká? Odkaz folkloru a tradic v mnoha podobách, skvělé víno, gurmánské zážitky, ale i prostor pro relax, ať už na stezkách lesích Chřibů nebo Bílých Karpat nebo na wellness pobytu. Není tu nouze ani o zážitky, třeba na Baťově kanále či cyklostezkách kolem něj. 

ZÁŽITEK A RELAXACE V PIVNÍCH LÁZNÍCH
Zveme vás do pivních lázní na Chmelnici v Napajedlích! Jako první objevili léčivé účinky relaxace v teplé vodě s příměsí bylin staří Indové. Horké lázně s nejrůznějšími přísadami také hojně praktikovali staří Egypťané a Číňané. Pivo se přidávalo do koupelí již od starověku, kdy se ještě vyrábělo z obilného sladu s různými dochucovadly. Později pak přišel na řadu chmel, jakožto ingredience pro dochucení piva i jako součást pivní lázně. Vyzkoušejte tuto časem prověřenou tradici i vy. Máte k tomu příležitost v Napajedlích, kde pivní lázně vznikly v návaznosti na vaření chmelnického piva. Návštěvu Napajedel můžete spojit s procházkou. Toto město má co nabídnout, ať už zámek a zámecký park nebo muzeum. K procházkách vybízí také napajedelský lesopark Kalvárie. Výlet v Napajedlích zakončete příjemným relaxem v pivních lázních, pro podzimní počasí skvělá volba!

 

   

Související fotografie