Titul Nejlepší prázdninové pivo roku 2015 získal Maxmilian polotmavý speciál 13° z Pivovaru Kroměříž.
Velký pivní festival, jenž se konal na začátku prázdnin v Padochově, přinesl štěstí kroměřížskému zástupci. V kategorii světlých, polotmavých a tmavých speciálů nad 13° totiž zvítězil Maxmilian polotmavý speciál 13° od sládka Petra Skřička z Pivovaru Kroměříž.
Po celou dobu konání pivního festivalu v Padochově, který je největším pivním festivalem malých pivovarů na Jižní Moravě, mohli návštěvníci ochutnat okolo 210 druhů piva počínaje klasickými "desítkami" až po nejrůznější pivní speciály z produkce více jak 64 minipivovarů z celé České republiky.
Ty soutěžily v celkem sedmi kategoriích, v nichž jejich kvalitu a chuť hodnotily dvě poroty - odborná a laická z řad návštěvníků festivalu. V každé kategorii pak bylo vyhlášeno šest vítězů. Kroměřížský Maxmilián získal ve své kategorii první místo z pohledu odborné poroty a pyšní se tak diplomem Nejlepší prázdninové pivo roku 2015!
O Pivovaru Kroměříž
Provoz pivovaru byl zahájen v červenci 2012, a navázal tak na tradici vaření Poctivého piva v Hanáckých Athénách. Pivo je vyráběno klasickou technologií, to znamená, že nejsou používány žádné extrakty ani urychlovací procesy.
Pivovar vyrábí spodně kvašená piva, ležáky světlé, tmavé, speciály nebo lehké pivo G-MAX s příchutí šťavnatého růžového grepu. Veškeré technologické zřízení je v nerezovém provedení. Při výrobě se používají kvalitní žatecké chmely, moravské slady, pivovarské kvasinky a kvalitní voda.
Piva Maxmilian jsou živá, nepasterovaná, nefiltrovaná s vyšším obsahem kvasinek, plnější chuti, s vyšší avšak vyváženou hořkostí. Piva jsou rozvážena přímo do okolních hospůdek a restaurací, ale naleznete je i ve velkoobchodech v Praze, Brně, Bratislavě a nově i v Budapešti.
zdroj: Pivovar Kroměříž, pořadatelé festivalu v Padochově